Stormwind… ook op de speelwei!

Mijn oren flapperen de hele tijd! We zijn op weg naar de speelwei, maar er is veel wind, heel veel wind. Ik voel het: seffens waaien mijn oren van mijn kop!

Er zijn weer veel vriendjes op de wei! Nu de werkmannen de andere wei afbreken, hebben die vriendjes geen plaats meer om te spelen. Erg, hé! Maar het is wel leuk dat ze nu ook bij ons komen spelen! Ik ken al veel nieuwe vriendjes: Dinah, een witte herder en Ricco, een huski! En dan is er Kasper, de border collie. Hij speelde vorige zondag met mijn opa Lennox! En gisteren was er ook Gust: dat is een bruine hond. Oh ja, en jagende Misha mag ik niet vergeten!

Alle vriendjes lopen en hollen en spelen wild. Dat komt zeker door de wind. Met te veel en te wild, dat vind ik niet leuk, dan loop ik maar een beetje opzij! 😦
Spikkel en haar baasje doen een beetje gek vandaag! Zeker die wind! Het vrouwtje plikplokt het! Kan ik het laten zien aan iedereen, dat mag van het Spikkel-baasje!

Kijk nu! Ja, ik weet het wel: ik mag geen lege flessen pikken om mee te spelen. Dat doe ik al een poosje niet meer. Maar zie nu! Als de wind die fles naar mij brengt… ? … Dan mogen Sammy en ik er toch wel mee spelen? Ah ja! Leuk! Zo leuk, dat is lang geleden! 🙂

Aan Kasper laat ik mijn boom zien, maar die vindt mijn boom niet interessant. Nu ja, is niet erg!

Oei, het vrouwtje roept in fluitjestaal. Snel, snel! Wat zeg je, vrouwtje? Naar huis want het is al laat en het vrouwtje moet nog vertrekken met de boekentas? Hier ben ik toch?!!! 😉

Flinke Kita! Flinke meid! 🙂


 1. Hé iedereen,

  Nice to know in verband met de foto’s hierboven!
  Het baasje van Spikkel signeert iedere dag zijn foto’s tussen 9 en 10 op de wei 🙂

  Spikkel & Co

 2. Hoi Kita en Lennox,

  Het heeft hier zo hard gestormd gisteren dat er overal bomen om zijn gewaaid en het hele erf ligt hier vol met afgewaaide grote takken. Baasje en vrouwtje zijn tijden bezig geweest om alle takken op te ruimen en op de houtwal te doen. Nu is baasje heel zielig in de regen alle regengoten aan het leegruimen van takken en bladeren.

  Doeggie vanuit een super nat Sustrum Moor,
  Anna en Twister

  • Hey Anna en Twister, oei, heeft het daar ook zo gestormd? Spannend, hé! Ocharme je baasjes die nu zoveel moeten opruimen! Op ons terras – wij hebben geen erf – zijn er ook bloempotten omgewaaid. ’t Vrouwtje ruimt pas op als het droog is, zegt ze. Haalt zo niks uit en het is niet erg!
   Weet je nog dat ik de zee gezien heb, toen we daar bij jullie waren? Wel, vanmorgen viel er zo’n zee uit de lucht. En toch moesten we buiten voor de pipi en het hoopje! Doornat!!!!! Je zag mijn blote huid, zei het vrouwtje. En dat droogwrijven met die lap, dat vind ik maar niks! Grrr.
   Speel ze daar nog en tot de volgende keer. Ook een poot van opa Lennox, zegt hij! Zeker aan Anna! 😉 Pootje en likjes van mij, daaaaag, Kita

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s