Koken… met Kita!

Wat zegt het vrouwtje? Snijbonenhutsepot? Daar moet ik bij zijn! Jaja, daar moet ik bij zijn, dat is heel lekker! Daar moet ik aan helpen koken, ah ja! Grrrwaf, iewfiewfff.

Stil, Kita, ja, je mag mee koken!

Het vrouwtje haalt allerlei uit de kelder. Daar mag ik niet mee naar toe. Ik durf ook niet, opa Lennox zegt dat het een gevaarlijke trap is, hij is er ook nog nooit, nooit, nooit afgegaan. Niet doen dus! Mag ook niet, haha, de slimmerik! Oh, het mag niet omdat het gevaarlijk is? Ah zo!
Daar is het vrouwtje weer met alles wat we nodig hebben. Nu nog wat uit de koude kast ook. Zo. We beginnen! Ja, ik weet het, ik moet mooi liggen of ik krijg niks, dat weet ik nu al wel!

Patatjes schillen en laten koken. Op schijfjes patat ben ik dol! Maar ik krijg er maar twee, dat weet ik al goed! Wel jammer, twee maar!
Eerst weer een stuk uit het vlootje uit de koude kast in een grote pot, dan fijngesnipperde ui. Er valt een stukje: ik eet het dit keer toch maar op. Pikt wel wat, even drinken. Waarom moet het vrouwtje nu zo lachen? Oh, dat ruikt beter: het vlees! Gauw liggen! Het vlees gaat in de pot, bij de ui. Het moet rul bakken. Pfff, wat is dat? Maar ik krijg het allerlaatste beetje! Opa Lennox komt ook, voor een stukje vlees!
Ohlalala, feest! Feest! De potten snijbonen gaan open! Alles bij in de kookpot, maar ik mag likken! Njammie, njammie! Neen, tomatenblokjes uit blik en een vierkant bolletje groenten zijn niks voor mij. Alles bij in de pot!

Groentenbouillon, Kita!!

En het vrouwtje nu maar roeren! Daar heb je het, ze zegt weer iets over een teentje. Dat vind ik niet leuk. Ah, het is gelukkig weer zo’n wit teentje… oef! En weer maar roeren.

Jongens, jongens, dat dampt! Het vrouwtje giet al het water van de patatjes en plet ze nu plat. “Stoemp, stoemp”, maar niet te erg. Ook alles bij in de pot en weer roeren!

Klaar, Kita, de snijbonenhutsepot is klaar! Nog een beetje gemalen kaas erover!

Vrouwtje, zou zusje Féline dit ook lusten?

Weet ik niet, Kita, misschien lust ze geen snijboontjes! 🙂

En nu moet ik dringend rusten! Zo vermoeiend, dat koken!…zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s