Na de Kita-quiche, ook… Kita-lasagna!

Zeg vrouwtje, mag ik nog eens koken? We hebben aan mijn zusje Féline beloofd om eens Kita-lasagna te maken, weet je nog!

Ja, Kita, je was het al vergeten, hé!

Eerst alles klaarleggen, zegt het vrouwtje. We maken lasagna met tonijn. Heel lekker, vooral de tonijn, vindt opa Lennox. Neen, van die gesneden uien, daar proef ik niet van. Maar een stukje courgette willen we wel, hé, opa Lennox? Alles gaat in de pot waarin het vrouwtje eerst iets uit een vlootje doet. Dat is een potje dat uit de koude kast komt… En dan het blikje tomatenblokjes. Nu moet alles stoven, zegt het vrouwtje. Wat is dat nu weer? Lennox vertrekt al, hij gaat in zijn mand liggen. Mist seffens de tonijn! 😦
Dan doet het vrouwtje er een vierkant bolletje groenten bij in, zegt ze.

Een blokje groentenbouillon, Kita!! 🙂

En van die bolletjes in het glas, daar moet je mee draaien! 😉 Oké, haha, de blikken tonijn gaan open. Het vrouwtje prikt de tonijn fijn en helemaal op ’t laatst? Dan krijg ik een stukje!! 😉 Alles bij in de pot! Nu nog een teentje? Oei, even achteruit gaan! Toch niet ééntje van mij? 😦

Hahahaha, een teentje knoflook, Kita!

Is het nu klaar? Nee, hoor! Nu schept het vrouwtje een beetje in een grote kom, dan de witte lappen, dan weer uit de pot, dan weer witte lappen, dan weer… Oh, nu komt het zakje kaas! Misschien krijg ik een beetje? 😉

En nu weer het zware werk, ik moet het weer in de gaten houden, wel tien minuten lang… 😉

Voilà, een goede BLIJF-oefening! 😉

 1. Hey lieve zus !

  Jippie, ze zeggen hier dat er weer iets lekkers bestaat met jouw naam erin ! Ik ga zeker weer helpen in de keuken want dan mag ik net als jij ook proeven !

  Tijdens de vakantie van je baasjes hebben jullie leuke avonturen beleefd, handig dat ik dat allemaal kan zien, mijn vrouwtje heeft ook zo’n tokkelding. Als ik je daarop zie, wil ik je steeds vanalles vertellen, maar mijn vrouwtje zegt dat jij me niet kan horen, da’s toch jammer !

  Ik heb ook veel water en zand gezien in de vakantie, de zee noemen ze dat, ken jij ook hé ? Er was daar een mevrouw die wist waar ik geboren was en toch had ze me nog nooit gezien, raar hé ! Ik leek zooooo hard op haar Airedale en die kwam ook van ’t Asbroek, vandaar. Maar hij was een jaar geleden gestorven en toen ze dat zei had ze traantjes…. Ik heb haar dan een hele dikke kus gegeven en ze heeft me “geplikplokt”, en toen lachte ze weer, goed hé !

  Weet je nog, dat je bij Mano heel veel koeien hebt gezien ? Ik ben daar ook wat bang van, net zoals jij. Bij het filmpje heeft je vrouwtje een gek liedje gezet, en dat zingen ze bij ons nog steeds, da’s zo grappig !

  Dikke knuffel en pootje van je zus Féline 😉

  • Hey Féline! Je hebt het gelukkig toch gezien dat we speciaal voor jou Kita-lasagna maakten! Lekker, hé? Zeg, dat is wel goed nieuws dat je vrouwtje ook zo’n tokkelding heeft, dan kunnen we toch een beetje praten. Ook aan zee geweest? Ik was aan een zee zonder zand, zand: dat ken ik nog niet. Opa Lennox zegt dat het zand tussen je tenen kruipt!
   Ja, vind ik wel raar: als de mevrouwen die een airedale hadden over hun airedale-dame of airedale-heer praten, komen er altijd traantjes aan te pas. Die mevrouw in de rollende stoel vorige zondag ook al!
   De kleine koetjes vond ik leuk, maar de grote niet! En het paard! Nog groter! Nee, daar ben ik niet zo voor! Jij dus ook niet! Zal in onze familie zitten! 😉
   Doe je vrouwtje en de andere baasjes de groetjes en zeg dat ze nog maar veel zingen! Een knuffel en een likje van zus Kita!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s