Zondag?… Kita-in-’t stad-dag!

Haha, we gaan op pad! Het kleine gareeltje aan, dus met de auto? Neen, we gaan te voet! Baasje en ’t vrouwtje zeggen iets over “de negen”. Dat is de bus, denk ik!
Neen, dit is niet de weg naar de bus! We gaan naar het station. Ik snap er niks van. En wat doen we nu? We stappen op de tram, een heel volle, oude tram. “De negen” gaat nu naar Linkeroever, zegt het vrouwtje. Veel mensen met plannetjes in de tram…

Linkeroever? Dan is het zondag! Een kauwbeentje onder de mosseltjestafel en dan een wandeling!
Alles allemaal anders, deze zondag! Eerst even naar de Schelde kijken en dan naar de voetgangerstunnel. Ik ben daar al eens geweest, toen ik nog piepklein was. Met de lift 31 meter naar beneden. Wafwaf!

Stil, Kita! We zijn er bijna!

Ja, de deuren gaan weer open en dan de lange gang in! En stappen maar! Weer lift! En waar zijn we nu? Een markt? ’t Vrouwtje zegt dat het rommelmarkt is. Ik mag eens kijken, maar we gaan weeral verder! Hoogstraat? Die straat is even laag als alle andere, hoe raar! Grote markt? Ja, een groot huis, dat wel! De kathedraal! Oh, die ken ik! De Groenplaats! Die ken ik ook. Geen terrasje vandaag. Wel een plaatje plikplokken voor een fan en een mevrouw die komt vragen of de oude mevrouw in de rollende stoel mij eens mag strelen… Natuurlijk, zegt het vrouwtje. De oude mevrouw vertelt dat ze ook een airedale had. Ze is heel lief, deze oude mevrouw! Haar benen werken niet meer, daarom heeft ze nu geen hond meer. Ze kan met een hondje niet gaan wandelen zoals ’t hoort, zegt ze. Hoe jammer, hé, vrouwtje?!
Dag mevrouw, tot nog eens! 🙂

En nu naar tram vier? Rijdt die nu naar ons station? Hond, hond, hond! … Geen hond die hier nog wat van snapt! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s