Oefenen tot je er gek van wordt

Zo, we zijn terug van de hondenspeelwei. Ik was niet in grote doen. Ik heb maar wat aan de kant rondgesloft en lopen snuffelen. Onze airedale heeft zich daarentegen weer eens goed laten gaan. Ik ben er zelf gelijk doodmoe van. We komen de gang in en ik zijg meteen neer op de mat. Kita niet natuurlijk. Wanneer is die haar energie op, zeg? Weet ze dan niet dat het zo meteen hommeles is, als ze niet braaf luistert?

“Kita, hier!” Daar heb je haar weer, hoor: ze is al drie keer de gang uit naar de deur gerend, en telkens moet ze dan natuurlijk terugkomen naar die mat om naast mij te gaan zitten en liggen. Snap dat dan toch, dulle griet! Ik wil ook wel een flinke slok gaan drinken, hoor, maar als jij het nog lang blijft uithangen, komt daar niks van in huis, ook voor mij niet… Hier komen en liggen, zeg ik! Kijk, Baas, naar mij luistert ze beter dan naar jou.

Oké, ze ligt. Nog wat nors grommen en grollen, want ze moet natuurlijk wel altijd het laatste woord hebben, maar goed: dorstlessing komt in zicht. De Baas stapt verder de gang in, maar blikt waarschuwend naar ons: “Blijf!” Doe ik toch altijd? Zij snapt dat nog niet, hoor… Kita, blijf nu gewoon vijf seconden liggen, zodra de deur ginder opengaat, kunnen we ongeremd op onze drinkbakken afstormen. Zie je wel: één, twéé, drié, viér… ééééén… gààn! (Lennox)

Daar gaat ze weer… zucht!

Blijf nu 5 seconden liggen!

En… Go!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s