Kleine herinnering!… Ik ben een (puberende) terriër!

Ohoh, ik denk niet dat het vrouwtje vandaag tevreden is over mij. Maar ik heb me wel goed geamuseerd… 😉

Vanmorgen en vanmiddag was er iets niet goed aan het tokkelding. Vrouwtje zei dat ze op haar vrije dag ‘technisch werkloos’ was. Zal wel weer geen nieuwe hond zijn, of een nieuw ras… Toen zei ze: van de nood een deugd maken. Niet te begrijpen, die mensentaal! Maar het gareeltje kwam te voorschijn! Dat is hondentaal die ik begrijp, zie!

Eerst over de voetgangersbrug. Bah, hier liggen nieuwe blinkende platen en die rammelen. Daar ga ik niet over! Tegentrekken dus. Zo gaat het nu altijd: vrouwtje is sterker. Wreed ambetant! Wel vier van die platen!
Aan het einde van de brug is de kleine speelwei! Hoera! Django is daar! En ja, ik mag even spelen. Nog een beagle ook. Wat zegt ze, het vrouwtje?

Kita, kom, we gaan naar de post! Kita, hier!

Dat denkt ze maar! Hophop, naar de andere kant! En dollen maar en rennen! Niks horen! Aaai, wat doet ze nu? Ze vertrekt alleen? Dat kan ook niet! Rap naar de poort. Baasje van Django wacht daar ook. Oké, mee verder dan maar.
Hier was ik nog nooit! Hoe stom: een onzichtbare deur, twee stappen en nog een deur. Natuurlijk knots ik daar tegen. Iiieeeuw, grrr. Thuis zie ik de deuren tenminste. Dingdong! Wafwaf!

Kita! Koest! Het is nog niet onze beurt. Stil tot onze dingdong!

Dingdong. Wafwaf! … Dingdong. Wafwaf!

Stil, seffens vliegen we buiten! Ik wil de brieven naar Nederland en Azië posten.

We gaan naar een meneer. Hij staat recht en komt over zijn toog naar me kijken. Ja, ik ben een airedale terriër! Dat weet ik al lang. Warfgrrrr, komt er nog wat van?
Aha, nu gaan we naar ’t station? Naar de Relay voor magazines? En de Panos? Moet aan de leiband trekken onderweg, anders kan ik niet al die geurtjes besnuffelen… vrouwtje vindt dat geen goed idee. Meneer van de Relay is er niet vandaag: pech! Geen hondensnoepje dus! Wel veel mensen die vragen of ik een terriër ben? Ja, zie je dat niet? Ik ga niet zitten als ’t vrouwtje dat zegt. Ik een koppige terriër? Bijlange niet. Ik heb gewoon zin in staan! Vrouwtje trekt vies gezicht, aaiaii.

Leuk! Te voet naar de Grote Steenweg. Leiband is echt te kort! Aai: vrouwtje heeft er genoeg van, zegt ze. We nemen een stuk de tram. Hiphoi! De 7. Klauter, klauter! Dat is nog eens een onthaal, zie! Een hele klas kinderen in felgele jasjes die mij allemaal leuk vinden. Een hond, een hond! Ja, dat weet ik. Een airedale terriër, om precies te zijn. Ik heet Kita en ik spring graag. Niet goed natuurlijk! Ik geef ook likjes. Oei, we moeten al afstappen, dan maar gauw volgen: dag kindjes! We zijn al aan de apotheek. Dat is bij de meneer en de mevrouw van de zwarte retriever. Die is er niet vandaag. Zitten? Ikke? Weeral? Ah nee. Oei, ze wordt heel boos, het vrouwtje. Toch maar zitten, braaf zitten. Zelfs voorbeeldig even liggen.

En nu door ’t park naar huis. Amaaai, ben er moe van… zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…

Ja, nu de slaap van de onschuldigen! PPFFF! Was me dat een “koppig wandeluurtje”!

Slaap der onschuldigen...

 

  1. als ik het goed begrijp heeft jullie kita met mijn kinderen op de tram gezeten, die waren vandaag met de 7 in fluo op stap naar ’t stad en weer terug :o)
    Zal het morgen een vragen of daar een Kita op de tram zat.

    • Er was een meisje bij dat zei dat de buurvrouw dezelfde hond in ’t klein had. Een paar kindjes waren vooraan in de tram gaan zitten en dat mocht niet van de juf en die kindjes moesten toen over Kita stappen. De juf verwittigde goed dat ze niet op haar staart mochten trappen! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s