Gareeltje? … Plus gordel!

Vrouwtje, hoe zit dat nu? Gaan we antwoorden op de vraag van die fan of niet? Die wilde toch weten waarom ik een gareeltje aan moet?

Ja, Kita, het is al goed! We beginnen er aan!

Goed zo, ik zit flink stil om het gareeltje aan te doen, dat ken ik al heel lang! We gaan naar buiten. Het vrouwtje doet de autodeur open en ik wil er meteen instappen. Maar dat mag niet, ik moet even zitten en wachten deze keer! Ah, ik zie het al, we plikplokken eerst een paar plaatjes zonder mij. Het vrouwtje laat zien hoe het moet met mijn autogordel!

Die is niet zoals die van de baasjes, maar klikt wel in hetzelfde klikdoosje! Aan de andere kant ziet die er uit als een leiband! Maar die andere kant maakt het vrouwtje niet vast aan mijn halsband. Ah neen, als we dan moeten remmen, word ik misschien gewurgd, zegt ze. Weet wel niet wat het is, maar het klinkt gevaarlijk. Zo ziet het gezicht van het vrouwtje eruit als ze over ‘gewurgd’ en ‘nek breken’ praat.

Dus die andere kant maakt het vrouwtje vast aan… mijn gareeltje! Daarom moet ik dat gareeltje aan als we met de auto gaan! De mevrouw van de dierensnoepjeswinkel, waar ze ook andere hondenspullen verkopen, zei dat ik dan wettelijk in orde ben en ik toch niet in “de koffer” van de auto moet. Ik snapte er niks van en wilde niet stilzitten toen… zo vlak bij de snoepjes! 😉

En dat gareeltje is ook om je vast te houden en te doen stilzitten in de tram! Stilzitten is niet je sterkste kant, hé, Kita? 😉

  1. Pingback: Look at this… we’re big (car)friens! | Every day an airedale: Kita

    • Hallo Jacqueline! We doen dat al heel lang, de beide honden zo “gordelen”, het werkt perfect. Bovendien kunnen ze dan ook niet onverhoeds uit de wagen springen als het portier openstaat… Dat heeft vinnige Kita één keer geprobeerd en toen hing ze te spartelen in het ijle. Ze leerde flink haar lesje, toen! Het was anders wel grappig! Nu blijft ze in de wagen tot je “hop” zegt en ze mag springen.
      Groetjes, een pootje en een likje van Kita. Natuurlijk ook een knuffel voor Twissie en Anna!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s