Jongleur-acrobatentoeren… oho, Kita!

Al dat liefdesverdriet, daar zal ik eens wat aan doen, zie! Ik krijg goede raad van ’t vrouwtje! Ze leest voor van een mooie prent. Nee, die heeft ze zelf niet geplikplokt… Ja, vrouwtje, daar zal ik aan denken!

Vandaag staan we heel erg vroeg op. Het vrouwtje moet weer weg met de boekentas en ze wil toch eerst met mij naar de wei: flink spelen, zegt ze. Vrouwtje, er is niemand om mee te spelen! Ah, ze haalt de nieuwe rode bal te voorschijn! Zij zal met me spelen? Nee, nee… ik heb nog geen zin in “apporteren”, dat “in de hand”-spelletje.
Ik speel wel alleen met de bal, in de boom. Dat is leuker.

Euh, toch best hoog… en nu?

Dat mag van het vrouwtje. Ik klim in de boom, gooi de bal naar beneden, ga die halen en klim weer in de boom… ’t Vrouwtje vindt het leuk en neemt het blinkend doosje! 😉 Dan hou ik dat nog een hele tijd vol! Nu ben ik wel heel hoog geklommen… Vrouwtje is beetje bang, zie ik. Ik niet, hoor! Ik ben immers heel dapper, veel dapperder dan zij denkt!

Ik zal tussendoor ook even al die dorre korst van de boom halen: ik ben een sterke airedale, hoor! Ik hou ook alles in de gaten vanuit mijn boom. En ik ben best gelukkig, ook al zijn er geen andere vriendjes en Ernies! Sterk, hé?

En weet je wat? Nu zal ik nog even met het vrouwtje spelen: ik zal haar de bal brengen, dan kan ze gooien. En ik zal die ook weer netjes halen en in haar hand geven, dan kan ze weer gooien… dan moet het vrouwtje niet alleen spelen. Wel vier keer! Slim van mij, hé!

Ja, Kita… Strong, brave, smart… zo kennen we je wel! 😉 En een hele lange film met al je jongleur-acrobatentoeren! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s