Apporteren?… Wat is dat?

Ik denk dat ik het vrouwtje blij maakte! En het was nog niet eens zo moeilijk ook niet. Ik zal het eens vertellen!

We gaan vanavond naar de wei. Het vrouwtje heeft een andere tas mee, een grotere dan anders, in een raar kleurtje… 😦  Wat zou daar inzitten? Snoepjes, dat heb ik gezien…
Er zijn veel vriendjes, meer dan zes. En alle baasjes gooien met balletjes en alle honden rennen naar alle ballen! Dat kan ik ook en ik ben heel snel… Gauw een plasje… Hier ben ik! Ik ren van hier naar daar en terug! Hijghijg! Ja, die knalroze bal heb ik en daar kan ik lekker op bijten… Voilà, er is al een stukje af!
Het vrouwtje roept. Nee, nee, die bal breng ik niet naar haar! Maar wat heeft ze daar in haar hand? Een rode bal? Waar komt die ineens vandaan? Gauw naar ’t vrouwtje lopen.

Kita, zit! Bal in de hand.

Jaja, hier sè! Ik krijg geen snoepje maar het vrouwtje gooit met die nieuwe bal! Hoera! Die is voor mij! Lopen! Het vrouwtje geeft de roze bal terug aan ’t vrouwtje van Billy. Sapristi, die ben ik kwijt. Ze roept mij. Bal brengen? Nee, nee! Snel voorbij rennen! Kijk nu, ze heeft een gele bal in haar hand! Gauw teruglopen en de rode brengen, dan gooit ze misschien met de gele! YES!!

Kita, breng de bal! In de hand!

Yesyes, en nu de rode!!! Ja, ze snapt het, mijn vrouwtje, ze gooit met de rode bal!

Kita, breng de bal! In de hand!

Jaja, hier ben ik al! Hé, er is geen gele, het vrouwtje gooit weer met de rode, lekker zware bal. Die botst leuk! Hup, hop, hup!

Kita, breng de bal! In de hand!

Nog één keertje! Hier is de bal! En nu weer gooien, hé! Voilà! Heb de bal, ben er moe van. Ga wat liggen, kan ik lekker bijten op de bal! Neen, vrouwtje, ik ben dat loopspelletje beu, nu kom ik lekker niet: ik bijt. Maar ze roept niet. Dat is raar! Ze neemt het blinkend doosje en plikplokt de nieuwe rode bal en mij erbij, natuurlijk!
Wat zegt ze nu? Dat ik het misschien ooit nog wel eens leer, apporteren? Niks forceren? Achter een rode bal lopen en die naar ’t vrouwtje brengen, en dan weer en weer en weer? Zou dat dan apporteren zijn?? 😉 Pffff, als het mijn bal is, wil ik dat wel doen… maar aan dat spelletje doe ik niet mee als ik iets leuk heb gepikt van de bank of  de tafel! 🙂

We zullen zien, Kita… we zullen zien, wie er aan het langste eind trekt! 🙂

    • Dag vrouwtje van Anna en Twister! Ja, dat nieuwe spelletje is wel leuk, zolang het niet moet met dingen die “gepikt” zijn van een ander vrouwtje of baasje, of van een vriendje… 😉 pootje en likje van Kita

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s