Bomen in januari?… Snoeien!

Mijn leven is er sinds Nieuwjaar echt niet makkelijker op geworden… echt niet! De baasjes kregen van de ondertussen volwassen mensenpuppy van het vrouwtje een nieuw blinkend doosje. De baasjes zijn daar heel blij mee… ikke misschien ietske minder. 😉
Ja, ja, ja: ik snap het niet. Vroeger moest ik vooral stilzitten – nu ook nog wel – maar met dat nieuwe ding moet ik nu plots ook bewegen! Vooral het vrouwtje vindt het blinkende ding erg leuk!

Neem nu zondagmorgen in de speelwei! Er was geen kat, noch konijntjes… en ook geen hondenvriendjes om mee te spelen. Dus liep ik maar wat rond te huppelen, met het vrouwtje – én het blinkende doosje –  achter me aan natuurlijk! Eerst de hele tijd:

Kita, kom hier! Mooi zit. Zit stil!

Klikklok. Dat is wel leuk aan dit blinkend ding: het maakt geluidjes. Ik liep er in ’t begin al straf mee op door naar dat klikklokje te springen! Ben het nu wel beu, dat stilzitten! Foert!

Kita, lopen nu! Bewegen!

Foert, ik doe hier lekker mijn zin. De boom in! Op en neer. Aai, daar is ze weer. Nog eens klimmen? Hoor ik het goed? En anders heeft ze het liever niet? Geen hond die het snapt! Oké, en nu doe ik echt mijn zin!
Al die schors en kleine takjes aan die wilg! Daar moet in deze tijd van het jaar wat aan gebeuren… blinkend ding of niet!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s