Kita… de toerist!

Aha, we gaan op pad! De Franse vriendin van ’t vrouwtje, papi, het baasje, het vrouwtje en ik! Te voet nog wel! Ooooh, wat jammer: Mano mag niet mee! 😦  Die moet mee met zijn Franse baasje want hij maakt ruzie met de honden die we zullen tegenkomen, legt Mano uit. Ik moet voorzichtig zijn dus!

Het is inderdaad een eind stappen! Eerst voorbij veel blaffende honden. En geen enkele hond aan de leiband… die mogen hier zo maar op straat lopen. Die oma-hond van 14 jaar met haar lieve meneer is wel leuk!

Zijn we er? Ohlala, hier kan je pas ver zien! Mag ik nu ook los? Ik wil wel gaan kijken… Neen, dus! Zo ziet het er thuis niet uit!

Gaan we al terug? Koeien? Die bruine beesten? En kijk, ook schapen! Ze komen schaapachtig kijken. Ik ben een Airedale, dames! Daaaag. Oh, die kippen, daar wil ik wel achter rennen. Ook niet dus. Ggggrrrr

Mano, hier zijn we weer! Ik ben moe! ….zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…

PS Het vrouwtje zegt dat ik het voor één keer ook in ’t Frans moet vertellen, voor mijn nieuwe Franse fans… Bon, bon!

Alors, nous allons nous promener! L’amie française de ma patronne, le papi, mon patron, ma patronne et moi. A pied! Ooooh, c’est vraiment dommage: Mano ne peut pas nous suivre. 😦  Il doit accompagner son patron français. Il explique que c’est parce qu’il se dispute et se bat avec les chiens que nous rencontrerons. Il faut que je sois prudente!

En effet, nous marchons une bonne partie! D’abord nous passons  beaucoup de chiens qui aboient bien fort! Aucun chien est en laisse! Ils peuvent courir librement dans la rue, dis donc!!! Cette chienne-mémé de 14 ans est gentille!

Nous y sommes? Ohlala, ici c’est grand et on voit loin! Je peux aller galopper maintenant, sans laisse? Je veux aller découvrir. Non, donc…. 😦 C’est quand même bien différent ici qu’à la maison!

Nous retournons déjà? Des vaches? Ces bêtes brunes? Oh, voilà, aussi des moutons. Elles me regardent avec de grands yeux. Je suis une Airedale, mesdames!!! Au revoir! Ah, ces poules, je veux les attraper! Non plus! Ggggrrrrrr.

Mano, nous voilà de retour! Et je suis fatiguée!… zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz….

PS Ma patronne dit de raconter tout aussi en français pour une fois, pour tous mes nouveaux amis en France… Bon, bon!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s