Zondag?… Goofy-dag! :-)

Hola, hola… Net uit de auto gehopt. Terug van linkeroever. En wat zegt ze nu? Gaat ze een andere jas aantrekken en ‘botten’? Ja, ja… gareeltje uit bij mij, andere leiband… Wat een gedoe! Wat gaat er nu gebeuren?

Watte? Speelwei, nu? Zomaar, midden in de namiddag! Hé, vrouwtje, het is seffens wel etenstijd, hé! Aha, nu snap ik het! Ze haalt het muziekdoosje uit haar zak: het doosje waar ze ook wel tegen praat! Ja, ja, en ik hoor ‘Goofy’, denk ik. We gaan vertrekken, zegt het vrouwtje. Goofy komt spelen! Goofy komt naar de wei! Goofy is de Berner Sennen-hond van de meisjespuppy van ’t vrouwtje. Komt Shasta vandaag niet mee? Blijkbaar niet…

Hiphoi, hiphoi… snel naar de wei. Niet te snel want dan trek ik aan de leiband en dan draait het vrouwtje terug richting huis, tot ik weer netjes naast haar loop. En pas dan gaan we weer richting wei. Soms is dat koppig gedoe van ’t vrouwtje echt een probleem: zo’n beetje sneller lopen kan toch geen kwaad? Aaai, weer mis! Ze draait weer terug! We komen te laat, je zal het zien. Oké, ik snap het: zal netjes naast vrouwtje trippelen, dan is ze minder koppig en wispelturig. Dan loopt ze wel in de goede richting! Als hond moet je nogal geduld hebben met ’t vrouwtje en haar willetje!

Hai Goof! Super dat je mee komt spelen! Wafwaf! Komaan, laat die vrouwtjes maar alleen wandelen! Ginder aan die boom is het leuk! Wafwoefwaf!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s